Muutosta on tapahtunut

2.2.2018
kiitollinen

Ohje tekstin lukijalle; Lue tekstin jokainen sana ajatuksella.

Olotila on haikea. Vuodessa on tapahtunut paljon. Opin luottamaan, hyväksymään ja ottamaan enemmän riskejä, rikkomaan omia rajojani ja antamaan itselleni anteeksi. Olen muuttunut, mutta toki myös kasvanut ihmisenä (1,5 cm jos tarkkoja ollaan). Opin näyttämään läheisilleni, että välitän heistä, halaamalla heitä joka kerta tavatessamme ja sanomalla heille usein ääneen kolme kaunista sanaa: ”olet rakas minulle” sitä todella tarkoittaen. Ystäväpiirini on muuttunut ja vakiintunut. Pidän silti edelleen piirini pieninä ja avoimina.

Epäonnistuin kirjoituksissa kahdesti. Molemmilla kerroilla puuttuvat pisteet pystyi laskemaan yhden käden sormilla. Se sattuu edelleen sieluuun. Vuosi alkuperäisen tavoitteeni jälkeen yritän uudelleen -viimeistä kertaa. Hiljaa rukoilen, että jaksaisin. Jos jaksan ja läpäisen nämä kokeet saan valkolakin pahvilaatikossa hyllylle säilytettäväksi, sekä merkityksellisen todistuksen kansioon. Jatko-opiskelujeni suhteen olen päättänyt mitä haluaisin tehdä, mutta epävarmuus on silti läsnä.

Tänä vuonna olen jokaisesta virheestäni oppinut. Jokaisesta onnistumisestani olen hetken hymyillyt. En edelleenkään osaa hymyillä aidosti ilman varautuneisuutta, mutta muutosta on silti tapahtunut. Olen hyväksynyt itse itseni, kaikkine virheineni. Eikä se ole itsestään selvyys missään määrin.

Olen muuttunut paljon parin vuoden aikana. Henkilö jolla on vaitiolovelvollisuus ja joka on nähnyt pimeät laskuni ja hetkeni, nähnyt raskaan kamppailuni kohti parempaa jaksamista on sanonut minulle useaan otteeseen, ettei ole koko pitkän uransa aikana nähnyt toista vastaavan laista henkilöä kuten minä. Hän kertoo ihailevansa tietynlaista päättäväisyyttäni ja periksiantamattomuuttani. Hänen mielestään jokaisen tulisi ottaa mallia minun avarakatseisuudestani, päättäväisyydestäni ja tavastani kohdata vaikeudet. Olen osittain samaa mieltä. -Siis osittain. Jos jokainen olisi luonteeltaan kuten minä, päreethän siinä palaisi! Eihän mikäään olisi enää mielenkiintoista, jos jokainen olisi kopio toisistaan. Olkoon jokainen sellainen kuin on, mutta vilpitöntä nöyryyttä ja kiitollisuutta toivoisin jokaisen ottavan osaksi arkensa normia.

”Uusi vuosi, uudet kujeet” / ”Uusi vuosi, uusi minä” -lausahdukset ovat mielestäni kulutetuimpia kuin neljästi käytetty kondomi, joten en kirjoita niitä tähän.

Sen sijaan kirjoitan että; ole kiitollinen kaikesta siitä mitä sait kokea eilen, mitä saat kokea juuri nyt ja siitä mitä saat kokea huomenna. Jopa niistä negatiivisista, ahdistuksella, pahalla ololla ja kyynelillä vuoratuista hetkistä. Ole nöyrä ja määrätietoinen samaan aikaan. Ole kiitollinen ja samalla tietyissä rajoissa itsekäs. Kunnioita kaikkia kaiken aikaa, myös itseäsi. Poikkeuksetta.

Asiat voisivat varmasti olla paremmin, mutta ole vilpittömän kiitollinen siitä, etteivät ne ole huonommin.

Turvallista ja ihanaa uutta vuotta juuri sinulle!

Vieraskynä