Huvudsida

Purhjevene merellä

Senaste blogginlägget

Musikens kraft

Det är dags för springtur, men det känns tröttsamt och lusten finns inte. Motion skulle dock förbättra humöret, hur kan du motivera dig själv till rörelse. Hmm, Lägg på headsetet och favoritlåten, av detta får du garanterat energi! Efter motionsrundan är humöret bättre. Till näst väntar en eftermiddag med skoluppgifter. Lugnande musik kan hjälpa dig med koncentrationen och göra studierna lättsammare. Långsamma låtar passar även närmare kvällen, det hjälper dig lugna din kropp.

Vid Klaara kan ungdomar i åldern 13-24 år samtala konfidentiellt med yrkespersoner inom social- och hälsovården om saker som de går och funderar på.

vasa

 

Samtalen kan gälla t.ex. problem som har att göra med hemförhållanden, familj, människorelationer eller skolgång och studier. Också problem som gäller den egna hälsan, och i synnerhet den psykiska hälsan, eller ens eget eller en närståendes rusmedelsbruk är sådant som det lönar sig att kontakta Klaara om.

Utöver individuella samtal finns det möjlighet på Klaara att delta i olika kamratstödsgrupper. I handledda grupper (t.ex. för dig som oroar dig mycket) har du möjlighet att samtala med andra i liknande livssituation och att öva tillsammans inför olika sociala problemsituationer i vardagen.

Ungdomsstationen Klaaras arbetstagare är beredda att ta emot dig under Klaaras öppettider.

Vid behov kan du också ta kontakt med Klaara per telefon eller via webben.

@Ungdomsstationen_klaara på Insta