Tupakka
Nuoret ja päihteet
Huumeet
Uusi aika
2.6.2016”Nuorten muuttunut päihteiden käyttö näkyy työssäni”, Nuorisoasema Klaaran sosiaaliterapeutti Marita Tammela sanoo. Hänellä onkin perspektiiviä asiaan, sillä kokemusta on karttunut Vaasan kaupungin päihdetyössä nuorten parissa kokonaiset 33 vuotta. Hän muistelee aikaa Nuorten neuvonta (aseman) palvelussa kahdeksankymmentäluvulla, jolloin päihdetyössä panostettiin suuresti ennaltaehkäisyyn. ”Tuolloin nuorten päihteidenkäyttö oli suhteellisen vähäistä ja sitä kuvasi monesti alkoholin, imppauksen ja kannabiksen kokeilukäyttö.”
Asiakkaasta kokemusasiantuntijaksi
4.8.2015Käännekohta omassa tarinassani tapahtui runsas puolitoistavuotta sitten, Taika 26 v sanoo ja kiittää vuolaasti niitä ihmisiä, jotka uskoivat häneen monista epäonnistuneista raitistumisyrityksistä huolimatta. Lämmöllä hän muistaa etenkin Ari Lyttistä, Nuorisoasema Klaaran psykiatrista sairaanhoitajaa ja Terveysneuvontapiste Tipsin vetäjää, jonka kertoo uskoneen häneen sekä suonensisäistä huumeista toipumiseen ja oikealla hetkellä ohjasi hoitopolulla eteenpäin.
Kuka tahansa
12.6.2015”Päihdeongelmainen voi olla kuka tahansa”, sosiaaliohjaaja Tarja Koski sanoo. Hänellä on reilun viidentoista vuoden työkokemus kaupungin erilaisista päihdepalveluista. Viimeksi kokemusta on karttunut nuorten parissa Nuorisoasema Klaarassa, missä hän on tavannut niin nuoria alkoholin kokeilijoita kuin suonensisäisiin huumeisiin siirtyneitä ongelmakäyttäjiäkin. Nuorisoasema Klaarassa asiakkaista noin 20 % tulee hakemaan apua etupäässä päihdeongelmaansa.