Jännäristä apua jännittäjille

16.11.2016

Lähes kaikki jännittävät, ainakin joskus. On luonnollista jännittää uusia tilanteita, kuten esitelmien pitoa luokan edessä tai tavatessa uusia ihmisiä. Tärkeänä ennakoitu tilanne nostaa kehossa energiatasoja, saa elimistön valmiustilaan ja auttaa suoriutumaan. Pulssi kohoaa, hengitys tihenee, mutta myös suuta kuivaa ja ääni saattaa täristä.

Asiakkaasta kokemusasiantuntijaksi

4.8.2015
Käännekohta omassa tarinassani tapahtui runsas puolitoistavuotta sitten, Taika  26 v sanoo ja kiittää vuolaasti niitä ihmisiä, jotka uskoivat häneen monista epäonnistuneista raitistumisyrityksistä huolimatta. Lämmöllä hän muistaa etenkin Ari Lyttistä, Nuorisoasema Klaaran psykiatrista sairaanhoitajaa ja Terveysneuvontapiste Tipsin vetäjää, jonka kertoo uskoneen häneen sekä suonensisäistä huumeista toipumiseen ja oikealla hetkellä ohjasi hoitopolulla eteenpäin.

Kuka tahansa

12.6.2015

”Päihdeongelmainen voi olla kuka tahansa”, sosiaaliohjaaja Tarja Koski sanoo. Hänellä on reilun viidentoista vuoden työkokemus kaupungin erilaisista päihdepalveluista. Viimeksi kokemusta on karttunut nuorten parissa Nuorisoasema Klaarassa, missä hän on tavannut niin nuoria alkoholin kokeilijoita kuin suonensisäisiin huumeisiin siirtyneitä ongelmakäyttäjiäkin.  Nuorisoasema Klaarassa asiakkaista noin 20 % tulee hakemaan apua etupäässä päihdeongelmaansa.