Tietopankki

Alkoholi

Mitä vaikutuksia alkoholin käytöllä saattaa olla, mistä tekijöistä alkoholin vaikutus riippuu ja miksi alkoholilaki on olemassa?

Huumeet

Mitkä ovat tavallisimpia huumeita ja mitä riskejä huumeiden käyttöön liittyy. Lue myös Klaaran vinkit päihteettömyyteen!

Itsetunto

Mitä itsetunnolla tarkoitetaan ja miten itse voit vahvistaa itsetuntosi.

Jännittäminen

Klaaran vinkit esiintymisjännityksen nitistämiseen ja milloin kannattaa hakea apua jännitykseen.

Kiusataanko sinua

Jokainen meistä on hyvä ja arvokas juuri sellaisena kuin on. Kuitenkin joskus voi joutua kiusatuksi. Klaara antaa sekä vinkkejä kiusatuksia joutuneille että tarjoaa käytännön apua.

Liikunta ja vapaa-aika

Väsyttääkö ja onko mielialakin apea? Jokainen meistä tarvitsee liikuntaa pysyäkseen terveenä ja voidakseen hyvin. Lue vinkkejä liikuntaan ja harrastuksiin.

Mieli ja alakuloisuus

Välillä elämä hymyilee ja välillä mikään ei suju tai kiinnosta. Mieliala saattaa vaihdella saman päivänkin sisällä äärilaidasta toiseen. Vinkkejä siihen, miten voit pitää huolta mielialastasi.

Mindfulness

Haluaisitko oppia taidon, jonka avulla voisit hallita omia tunteitasi eivätkä ne sinua? Perusajatuksena on todellisuuden hyväksyminen sellaisena kuin se on.

Nuoret ja päihteet

Häpesitkö päihtynyttä käyttäytymisestäsi seuraavana päivänä tai ovatko läheisesi huolissaan päihteiden käytöstäsi? Klaara antaa vinkkejä päihteettömyyteen ja tietoa milloin ja mistä saat apua.

Peliriippuvuus

Jos valvoit viime yön nettipelin äärellä tai käytit rahasi raha-automaattien houkutuksiin saatat olla peliriippuvainen. Mitä se tarkoittaa ja milloin kannattaa hakea apua?

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on oleellinen osa meitä jokaista kaikissa elämämme vaiheissa syntymästä kuolemaan. Sitä ei voi erottaa muusta ihmisenä olemisesta.

Tupakka

Tupakansavussa on yli 4000 eri kemikaalia ja tupakka vaikuttaa ihmisen elimistöön kokonaisvaltaisesti. Haitat saattavat ilmentyä jo lyhyelläkin aikavälillä.

Vanhempien päihteiden käyttö

Jos sinusta tuntuu, että vanhempasi käyttävät liikaa päihteitä, et ole yksin. Vanhempien päihdeongelmat eivät ole koskaan nuoren syy.

Yksinäisyys ja ystävyys

Tunnetko itsesi yksinäiseksi - jokainen meistä haluaa tavata kavereita ja tuttuja, joiden kanssa jakaa arjen ilot ja surut. Lue Klaaran vinkit yksinäisyyden poistamiseen.

Haluatko tietää enemmän?

Ehdota uutta aihetta